Протест в Монтана заради намерение на германски инвеститор да изгради първата в

...
Протест в Монтана заради намерение на германски инвеститор да изгради първата в
Коментари Харесай

Монтана на протест срещу плаващата фотоволтаична централа в яз. Огоста


Протест в Монтана заради желание на немски вложител да изгради първата в страната плаваща фотоволтаична електрическа централа върху водите на язовир „ Огоста ”. По първични данни инсталацията ще заеме към половината от площта на язовира, съобщава NOVA.

В подмяна, частната компания се ангажира да поеме финансирането на всички нужни ремонтни действия като язовирната стена, например, за която от години се приказва, че има потребност от незабавен ремонт и е рискова.

Жители на Монтана обаче имат терзания по отношение на прозрачността на плана. Те блокираха интернационалния път от и за „ Дунав мост ” 2.

„ Притесненията на всички рибари е, че по-късно няма къде да има място да се риболува. Никой не се допита до тези над 10 000 риболовци, които посещават водоема. Никой не пристигна да им изясни и да им каже какво следва. Доколкото знаем, става въпрос за над 10 000 дка повърхност ”, изясни Валери Спасов от съдружие „ Рибар ”.

От Министерството на стопанската система обясниха, че има деклариран единствено капиталов интерес към бент. „ Огоста ”. Дали сходен план ще бъде стартиран следва да се реши от институциите след изследване на всички аспекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР